Mogućnosti

Porshe predstavlja novi zlata vrijedan 911 Turbo S

Porshe predstavlja novi zlata vrijedan 911 Turbo S
Porshe predstavlja novi zlata vrijedan 911 Turbo S

Porsche predstavlja atraktivni bolid u Exclusive seriji. Model je najavljen kao najjači i najposebniji 911 Turbo S svih vremena.

Epitet najposebnijeg izvana mu tako osigurava zlatno žuta nijansa s karbonskim prugama, te 20-inčni točkovi izvedeni u identičnom stilu. Unikatan je i izduvni sistem, a u Porscheu su odlučili zadnji kraj oplemeniti detaljima iz Turbo Aerokita s dominantnim zadnjim krilom.

Jednako impresivna je i kabina. Za odličnu ergonomiju u vožnji tu su sportska sjedala presvučena kožom i podesiva u 18 smjerova. Dekoracija prati eksterijer uz dodatke poput rasvjete u pragovima i oznaka specijalne serije.

Za titulu najjačeg brine se poznati 3.8 biturbo šestocilindraš, sada osnažen za 26 KS na konačnih 607 KS, odnosno 750 Nm okretnog momenta u rasponu od 2.250 do 4.000 o/min. Maksimalna brzina je 330 km/h, a sprint do stotke se u ovom zaista posebnom automobilu odradi u 2,9 sekundi. Kazaljka će pokazati 200 km/h nakon 9,6 sekundi. 

Keramičke kočnice, zakretni zadnji točkovi, PASM sistem nadzora rada ovjesa i slični dodaci osiguraće ne samo brzu, već i vrlo sigurnu vožnju. Naravno, pod uvjetom da osoba za volanom zna što i koliko može.

Loše vijesti. Exclusive dodatak u imenu znači i opravdanje za povećanje cijene, pa tako Porsche svaki od 500 predviđenih primjeraka planira naplatiti 259.992 evra, što ne uključuje prigodni ručni sat. Njega je potrebno doplatiti 9.950 evra. Ako vam ni to nije dosta, tu je set putnih torbi koje dizajnom i oblikom u potpunosti odgovaraju Porscheu i njegovom prtljažnom prostoru. Cijena seta je 5.474 evra.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije