Mogućnosti

Postoji li šansa da BMW M1 vaskrsne?

Postoji li šansa da BMW M1 vaskrsne?
Foto: Ilustracija | Postoji li šansa da BMW M1 vaskrsne?
N.N.

Po riječima šefa BMW M odeljenja, kompanija ne mora nikome da se dokazuje.

Na Sajmu automobila u Frankfurtu, kompanija BMW je javnosti predstavila novu generaciju svog prvog performantnog modela sa pogonom na svim točkovima, BMW M5.

Ta vijest je obradovala ljubitelje ovog automobila, ali je istom prilikom kompanija potvrdila da nema ništa od uskrsuća modela M1, i tako razočarala mnoge ljude.

Šef performantnog M odjeljenja kompanije BMW, Frenk Van Mil je istekao da, odjeljenje na čijem se čelu nalazi prije svega želi da se fokusira na sportska vozila koja će biti dostupna mnogim ljudima, a ne na super automobil. Po njegovim riječima, oni pokušavaju da napave automobile za mušterije, čiji se broj očekuje da bude veliki, a ne automobil za oko 200 ljudi.

Mil je takođe naveo da BMW M odjeljenje ima kapacitet i potencijal da konstruiše i prodaje svoj super automobil koji bi predstavljao konkurenciju modelima kao što je Mercedes-AMG GT i slični, ali bi se to odjeljenje prije odlučilo za flotu brzih vozila koja bi bila namijenjena široj ciljnoj grupi mušterija.

On je dodao da je M odjeljenje prvo u auto industriji pokrenulo široku proizvodnju performantnih modela, i da su ih ostale kompanije, uključujući AMG, kopirale i krenule njihovim stopama. Njegove riječi su i to da BMW ne mora nikome ništa da dokazuje pravljenjem automobila koji bi bio iznad modela M5 i M6, budući da je bilo koji M model već vrhunska mašina.

Najavljeni M8 će biti perjanica kompanije sa preko 600 konjskih snaga, sudeći po prvobitnim informacijama. Očekuje se da se pojavi krajem 2018. godine.

(Vrelegume.rs)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Hyundai i Kia ispred Porschea
Mogućnosti

Hyundai i Kia ispred Porschea

Najčitanije