Mogućnosti

Redizajn: Kia Carens za 2017.

Redizajn: Kia Carens za 2017.
Redizajn: Kia Carens za 2017.

Kia je restilizovala aktuelnu, treću generaciju MPV modela Carens, tačno četiri godine poslije premijere ovog automobila.

Korejski proizvođač objavio je prvu fotografiju osvježenog Carensa, koji će do se kraja godine naći u prodajnim salonima širom Evrope. Većih promjena u stajlingu automobila nema, osim što je prednji dio djelimično preoblikovan - tu prije svega mislimo na masku hladnjaka, koja je sada šira, oivičena debljim hromiranim okvirom i vizuelno povezana sa farovima.

Fotografija zadnjeg dijela automobila nije dostupna, ali Kia je saopštila da je zadnji branik takođe restilizovan. U ponudi su i nove alu felne, dimenzija 16-18 inča, a paleta boja karoserije dopunjena je novom nijansom plave (Mysterious Blue).

Kia za sada nije objavila fotografije iz unutrašnjosti vozila, ali korejski proizvođač tvrdi da su kupcima na raspolaganju novi dezeni presvlaka i tapacirunga, i ukrasni detalji na instrument tabli koji predstavljaju imitaciju materijala od ugljeničnih vlakana.

Ponuda multimedijalnih sistema obuhvata ekrane dijagonale 7 ili 8 inča, sa TomTom navigacijom, prikazom slike sa zadnje kamere, kao i mogućnost povezivanja smartfon uređaja pomoću Apple CarPlay i Android Auto funkcija.

Za one koji posebno uživaju u preslušavanju muzičkih sadržaja tokom vožnje, na raspolaganju je opcioni JBL audio sistem, sa sabvuferom, posebnim pojačalom i šest zvučnika.

Što se tiče motorizacije, Kia ističe da, najekonomičniju i ekološki najprihvatljiviju verziju Carensa za 2017, pogoni 1.7 litarski dizelaš sa 114 ks. Ovaj motor, uz pomoć stop/start tehnologije, unapređenog odnosa stepena prenosa u mjenjaču i specijalnih guma sa smanjenim otporom kotrljanja, u atmosferu emituje 109 g CO2/km.

Očekujemo da će Kia u danima koji slijede objaviti više fotografija i tehničkih detalja o Carensu za 2017. godinu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije