Mogućnosti

Šef Tesla motorsa: VW i ostali se moraju okrenuti struji ili umrijeti

Šef Tesla motorsa: VW i ostali se moraju okrenuti struji ili umrijeti
Šef Tesla motorsa: VW i ostali se moraju okrenuti struji ili umrijeti

“Kada bi ja bio na čelu Volkswagena, okrenuo bih poslovanje na drugu stranu i ciljao na lidersku poziciju u kategoriji čistih vozila”, odgovorio je šef Tesla Motorsa Elon Musk novinaru Auto Expressa prilikom otvaranja tvornice u Tilburgu. “Možda put iskupljenja vodi preko čistih vozila.”

Poznato je da Musk nema dlake na jeziku i otvoreno govori o problemima u automobilskoj industriji. Tako je britanskom novinaru rekao da se “sve automobilske firme moraju prebaciti na struju ili umrijeti.”

“Vidjećete, sve auto tvrtke će na kraju prijeći na struju. Ko god će se tome protiviti ubrzo će ostati bez posla”, dodao je Musk.

Naravno, kako trenutno bukti Dieselgate i svaki dan sve više detalja izlazi na vidjelo, Musk se nije mogao othrvati pitanjima o VW.

“Kada je sagorijevanje hidrokarbona u pitanju, došli smo do krajnjih granica fizike – poboljšanja su vrlo mala. Sigurno je puno VW inženjera bilo pod pritiskom – došli su do zida, pa je prevara bila jedina opcija”, rekao je Musk.

Upitan za komentar o testovima ispušnih plinova, Musk je rekao da testiranja moraju biti realnija i stroža te da automobile moraju testirati kroz duži period.

“Automobili su najbolji kada su novi. S vremenom dolazi do masivne degradacije”, zaključio je Musk.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije