Mogućnosti

Stiže i drugi električni Porsche - krosover četvorosjed sa 600 KS

Stiže i drugi električni Porsche - krosover četvorosjed sa 600 KS
Foto: N.N. | Stiže i drugi električni Porsche - krosover četvorosjed sa 600 KS

​Proizvođač sportskih automobila najavio je da će poslije modela Taycan u serijsku proizvodnju ući i Mission E Cross Turismo koncept.

Porscheov električni krosover još nema zvanično ime, a s obzirom da je u pitanju povišena verzija Taycana, možda dobije samo dodatak Cross Turismo na ovo ime.

Njemački gigant opisuje ovaj automobil kao elegantni CUV (Crossover-utillity vehicle), a najavljuje da će 4,95 metara dugačko vozilo imati 600 KS i autonomiju od 500 km.

Za unutrašnjost je Porsche spremio novi multimedijalni sistem “Smart Cabin” koji je sličan onom iz Mission E koncepta.

Odlikuju ga dva displeja iznad centralne konzole, dok lijevi služi za navigaciju, muziku i slične stvari, drugi desni je namijenjen za kontrolu od strane suvozača.

Na centralnoj konzoli nema dugmića niti prekidača, uzdiže se do kontrolne table gdje se nalazi novi displej sa Apple ikonicama.

Ipak, ovaj multimedijalni sistem se i dalje nalazi u razvojnoj fazi za proizvodnu verziju pa još nije potpuno funkcionalan.

Ova tehnologija neće biti dostupna u modelu Taycan 2019, ali će biti implementirana kasnije.

Ovaj četvorosjed je već bio na testu ekipe Auto Bilda koja ga je isprobala u planinama iznad elitnog losanđeleskog naselja Malibu.

Ističu odlično izbalansiran volan, pouzdani kočioni sistem, stabilnost na putu, izuzetnoj udobnosti uprkos 20-inčnim felnama, te dvostukom elektromotoru “gladnog za gas”.

Porsche tvrdi da njegov električni krosover ubrzava 0-100 km/h za 3,5 sekundi, a do 200 km/h stiže za manje od 12s.

Što se tiče punjenja, zahvaljujući 800-voltnim litijum-jonskim baterijama može da bude spreman za putovanje za 15 minuta.

Električni Porscheov krosover bi na tržištu trebalo da se nađe od 2020. godine.

(Bankar.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije