Mogućnosti

Top 5: Najbučniji Porscheovi automobili svih vremena

Top 5: Najbučniji Porscheovi automobili svih vremena
Foto: Screenshot | Top 5: Najbučniji Porscheovi automobili svih vremena

Porsche je u okviru video serijala Top 5 predstavio "najglasnije" automobile iz svoje istorijske kolekcije.

Njemački proizvođač još jednom je odabrao pet automobila iz bogatog nasljeđa koje čuva u depou svog muzeja, a osnovni kriterijum ovog izbora bila je jačina zvuka motora njegovih "zvijeri" na 4 točka.

U pitanju su trkački automobili koji ne podliježu zakonskim ograničenjima u pogledu buke, kao automobili koji se voze po javnim saobraćajnicama, pa nemaju toliko prigušivača zvuka motora.

Na poziicji broj 5 našao se Porsche 911 SC "Safari", a izmjereni nivo buke iznosio je 122,9 decibela, što je otprilike u rangu sa jačinom zvuka motorne testere.

Sljedeći na listi je Porsche 911 RSR iz generacije 996. Ovaj trkački automobil emitovao je prilikom mjerenja zvuk jačine 123,4 dB.

Treću poziciju drži Porsche 928 "Trigema", vozilo za koje većina ljubitelja automobila vjerovatno i ne zna da postoji. Ovaj Porsche nedavno je restauriran, a sudeći po mjernom instrumentu proizvodi zvuk jačine 126,4 dB.

Na drugo mjesto plasirao se bolid iz Formule 1 iz 1962. godine - Porsche 804 sa izmjerenih 137,8 dB.

Prvu poziciju na Top 5 listi - na osnovu nivoa buke koju emituje - drži Porsche 911 Carrera RSR Turbo 2.1 sa 138,1 decibelom.

Poslušajte kako zvuče motori ovih pet nevjerovatno bučnih Porschea:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije