Moto sport

Alonso: Bila je ovo bolna i teška sezona

Alonso: Bila je ovo bolna i teška sezona
Alonso: Bila je ovo bolna i teška sezona

Dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso rekao je da je jedna bolna sezona bila potreban korak u njegovoj karijeri da bi vratio samopouzdanje.

Španac je na kraju prošle sezone poslije pet godina napustio Ferari i vratio se u Meklaren, ali je početak nove ere sa Hondom donio niz problema sa pouzdanošću i loše rezultate.

Pred posljednju trku sezone, Veliku nagradu Abu Dabija koja se vozi u nedjelju, Alonso drži 16. mjesto u generalnom plasmanu sa samo 11 bodova, pošto je među najboljom desetoricom bio samo dva puta na 18 trka.

Iako Alonso priznaje da je ovogodišnji šampionat za njega bio frustrirajući. Naglašava da je povratak u Meklaren bio opravdan jer je tražio novu motivaciju. Takođe, ističe da i dalje vjeruje u projekat britanskog tima, uprkos lošoj sezoni.

"Bila je ovo bolna i teška sezona. Ali, lično mislim da mi je bila potrebna, kao korak napred u mojoj karijeri poslije dvije titule i pet fantastičnih sezona u kojima sam se borio za titulu, ali ih završavao na drugom mjestu. Bila mi je potrebna nova motivacija, novi projekat u koji bih vjerovao. To je jedini način da ponovo postanem šampion i poslije ove teške sezone naučio sam toliko toga. Volim rad sa Meklarenom, Hondom, japansku disciplinu i kulturu unutar tima. I dalje razmišljam pozitivno i radujem se narednoj sezoni, vjerujem da će biti lakša od ove", naglasio je Alonso.

Alonso, međutim, naglašava i da je nemoguće predvidjeti šta bi Meklaren mogao da postigne naredne sezone.

"Mislim da nam je glavni cilj da se vratimo tamo gdje nam je mjesto, da budemo konkurentni i da se borimo pri vrhu. Ne znam da li to znači i borbu za titulu, borbu za pobjede ili samo podijume. Teško je bilo šta predvidjeti u kompleksnom svijetu Formule 1. Imamo velike izazove pred sobom tokom zime, a vidim šta smo sve uradili tokom poslednjih mjeseci. Logično je da sam siguran da nas čeka drugačija sezona i zadovoljan sam svojim fokusom", istakao je Alonso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije