Moto sport

Alonso: Već sam odlučio šta ću

Alonso: Već sam odlučio šta ću
Alonso: Već sam odlučio šta ću

Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da je donio odluku šta će raditi naredne sezone i nagovijestio da će nastaviti da vozi u Formuli 1.

Španac je prethodnih nedjelja bio tema glasina, posebno otkako je Sebastijan Fetel objavio da napušta Red Bul, a mnogi očekuju da će baš Alonsa zamijeniti u Ferariju. Dvostruki svjetski šampion je najviše povezivan s Meklarenom, a potom i Lotusom, međutim, on je u Sočiju istakao da sigurno neće voziti bolid s Mercedesovim motorom. To ujedno znači da su njegove opcije sljedeće - ostanak u Ferariju, odlazak u Meklaren, koji će ponovo sarađivati s Hondom, ili jednogodišnja pauza dok se potencijalno ne oslobodi mjesto u Mercedesu.

"Već sam odlučio šta ću i takav slučaj je već nekoliko mjeseci. U ovom trenutku se sve finalizira, ali nije uopšte neka krupna stvar", istakao je Alonso.

Upitan kada bi mogao da objavi odluku, Alonso je odgovorio:

"Morate da budete strpljivi i malo da sačekate. Ne mogu ništa da kažem dok se sve ne dogovori, ali mislim da je to dobra odluka. Svakako ću dati sve od sebe u budućnosti i za Ferari, jer je to tim koji volim. Kada budete saznali, reći ćete: 'Bilo je očigledno da ćeš uraditi baš to'."

Ukoliko se Alonso vrati u Meklaren, za koji je već vozio 2007. godine, ostaje da se vidi da li će zamijeniti Džensona Batona ili Kevina Magnusena. Iako bi mnogi očekivali da će Alonsu timski kolega biti mladi Danac, prvi čovjek Meklarena Ron Denis je istakao da tim traži najbolju moguću vozačku postavu. Prema tome, Britanac je favorit za ostanak u timu, pošto ima duplo više bodova od svog timskog kolege ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije