Moto sport

Alonso ide iz Ferarija?

Alonso ide iz Ferarija?
Alonso ide iz Ferarija?

Uoči Velike nagrade Njemačke, koja se u nedjelju vozi na stazi "Hokenhajm", vozač Ferarija Fernando Alonso izjavio je kako još ne razmišlja o promjeni sredine, ali nije rekao da će 100 odsto ostati do isteka ugovora.

Španac polako gubi strpljenje zbog loših rezultata tima iz Maranela ove sezone, ali kaže da mu i dalje nije prioritet da pregovara sa drugim timovima.

"Već sam 11 godina u Ferariju, tako, 11 godina, dobro sam izbrojao? Nisam pregovarao sa drugim timovima, to mi nije prioritet u ovom trenutku, ali ne znači da neću", rekao je Alonso, kojeg ugovor sa italijanskom ekipom veže do 2016. godine.

Alonso dodaje da nije optimista uoči Velike nagrade Njemačke:

"Moram da budem realan, biće težak vikend. Ako osvojimo dobar broj bodova, biće to veliki uspjeh za nas."

Njegov timski kolega Kimi Raikonen vozio je u petak na treningu i pokazao da se potpuno oporavio od udesa koji je doživio na trci za Veliku nagradu Britanije. Finac je, podsjetimo, doživio težak udes u prvom krugu na "Silverstonu", ali srećom, bez težih posljedica.

U generalnom plasmanu vozača vodi Nijemac Niko Rozberg iz Mercedesa u sa četiri boda više od timskog kolege Britanca Luisa Hamiltona. U generalnom plasmanu konstruktora Mercedes je prvi sa 326 bodova, dok drugoplasirani Red bul ima 168.

Kvalifikacije za VN Njemačke voze se u subotu, od 14 časova, dok je trka dan kasnije, u istom terminu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije