Moto sport

Alonso ljut na sudije zbog kazne: FIA je očigledno popila Heineken

Alonso ljut na sudije zbog kazne: FIA je očigledno popila Heineken
Foto: Ilustracija | Alonso ljut na sudije zbog kazne: FIA je očigledno popila Heineken

Fernando Alosno prozvao je sudije nakon trke u Monci i incidenta s Džolionom Palmerom. Vjeruje da su sudije prilikom donošenja "popili pokoji Heineken" ili "nisu gledali televiziju".

Alonso se nakon starta sa 19. mjesta borio u sredini poretka, a u borbi s Palmerom Britanac je presjekao drugu šikanu Karijante dela Rođa.

Sudije su odlučili kazniti Alonsa s pet sekundi kazne, nakon čega je Španac ispitivao svoj tim za šta je kriv, a kad je Palmer odustao, Alonso je to nazvao karmom.

"Kazna je smiješna. Mislim da odluka nije na nivoz Formule 1", rekao je Alonso i dodao:

"Ovdje nema prostora za interpretacije, kad dva bolida idu u šikanu, jedan ne uspije odvoziti zavoj, drugi uspije, situacija je jasna. Danas vjerojatno nisu gledali televiziju, ljudi iz FIA-e. Kad smo stigli u šikanu bili smo jedan pokraj drugog, kočili kasno i ja sam uspio odvoziti zavoj, on nije i ostao je ispred. Obično je to vrlo jasno u pravilima, ali ovoga puta FIA je očigledno popila koji Heineken", rekao je Španac..

Alonso je takođe odustao dva kruga prije kraja (iako je službeno klasifikovan jer je završio više od 9o odsto utrke).

Palmer je komentarisao kako ga 'nije briga' za incident s Alonsom koji ga je na prošloj utrci u Belgiji "prisilio da vozi van staze".

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije