Moto sport

Alonso najbolji na prvom testiranju za Indi 500

Alonso najbolji na prvom testiranju za Indi 500
Alonso najbolji na prvom testiranju za Indi 500

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso na sjajan način je započeo pohod ka trofeju na Indiju 500 jer je na prvom testiranju među rukijima ostvario najbolji rezultat sa kompletiranih 36 krugova, i najvećom brzinom 221,634 milja na čas (356,685 km/h) koju je ostvario u 26. krugu.

Rezultat koji je španski vozač ostvario u Meklaren Hondi Andreti, na prvom testiranju sa rukijima je dobar početni korak i vjetar u leđa Alonsu u ostvarenju svog cilja, a to je objedinjavanje pobjeda na tri najveće trke - Velikoj nagradi Monaka, Indiju i u 24 časa Le Mana.

Na taj način Alonso bi postao tek drugi vozač u istoriji, poslije Grejema Hila, koji je u tome uspio. Ali, treba napomenuti da je dvostruki svjetski šampion prešao tek trećinu puta, pošto je slavio jedino u Kneževini.

Iza Alonsa na test vožnji bio je još jedan Španac Oriol Servija sa najvećom brzinom od 220,759 milja na čas, dok je treći najbolji rezultat imao Ed Džons jedini ful-tajm 'ruki' sa 219,288 milja na čas.

Ovogodišnja trka Indijanapolisa je 101. po redu, i biće održana 28. maja. Titulu brani američki vozač Aleksander Rosi koji je prošle godine upravo kao ruki slavio.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije