Moto sport

Alonso vodi ljekare na večeru

Alonso vodi ljekare na večeru
Alonso vodi ljekare na večeru

Vozač Meklarena Fernando Alonso obećao je da će u znak zahvalnosti odvesti na večeru kompletno ljekarsko osoblje koje ga je liječilo poslije udesa na Katalunji.

U nedjelju se u Granoljersu vozi trka za Veliku nagradu Španije u Formuli 1. Na istoj toj stazi je u februaru je 33-godišnji vozač doživio udes, zbog čega je propustio ostale treninge, kao i prvu trku sezone, VN Australije.

"Udes je bio pomalo nesrećan i zbog njega sam bio van automobila mjesec dana. U bolnici sam proveo nedjelju dana i imao sam najbolje moguće osoblje. Bili su jako ljubazni prema meni i planiram da večeram sa njima. U nedjelju, kada se završi sav stres oko trke", rekao je Alonso na konferenciji za novinare.

Dvostruki šampion Formule 1 nije, međutim, imao drugih razloga za slavlje, pošto nije zabilježio pobjedu još kada je prije dvije godine slavio na istoj ovoj stazi. Tada je ostvario 32. pobjedu, ali je onda učestvovao u 37 trka bez trijumfa. Prošla godina je bila naročito teška, pošto je Ferari bio pogođen unutrašnjim previranjima i promjenom Uprave, zbog čega je Alonso otišao u Meklaren, a Sebastijan Fetel je napustio Red Bul da ga zamijeni.

Fetel je tu mnogo bolje prošao, pošto je do sada zabilježio jednu pobjedu i tri podijuma, a trenutno je treći na tabeli vozača. Alonsov najviši plasman do sada bilo je 11. mjesto u Bahreinu prije tri nedjelje, a posljednji put se popeo na podijum prošlog jula u Mađarskoj.

Kraj nevoljama nije na vidiku, pošto se Meklaren i dalje muči sa svojim motorima Honda, na koje je prešao sa Mercedesa prije ove sezone.

"Malo sam razočaran što sam van Q1 (prvih 10 u kvalifikacijama). Očekivanja od partnerstva Meklarena i Honde su uvijek visoka. Ljudi očekuju više od onoga što sada radimo. Uživam mnogo u izazovu, penjem se uz planinu", rekao je Alonso.

On je pred novinare izašao sa naočarima za sunce.

"Imam blagu upalu oka. Ljekari su mi preporučili da se ne izlažem previše vještačkom svjetlu. Pokušavam da zaštitim oko danas da bih bio spreman za sutra, subotu i nedjelju", objasnio je španski vozač, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije