Moto sport

Andrea Doviciozo iznio svoje mišljenje o trci u Valensiji

Andrea Doviciozo iznio svoje mišljenje o trci u Valensiji
Andrea Doviciozo iznio svoje mišljenje o trci u Valensiji

Vozač Ducati Corse tima, Andrea Doviciozo koji je na trci u nedelju završio kao sedmi, iznio je svoje mišljenje o trci u Valensiji

Konkretno, popularni Dovi oglasio se u vezi sa pitanjem da li je Mark Markez čuvao leđa svom sunarodniku Lorencu, koji se po treći put u karijeri okitio šampionskom titulom u kraljevskoj klasi Moto GP.

Na pitanje da li je Horhe Lorenco imao pomoć prošlogodišnjeg šampiona, Doviciozo je kratko odgovorio. “Samo vozač zna kakve probleme ima sa motociklom tokom trke. Da li je Markez vozio ispod limita, na limitu ili preko njega, ja to ne znam”.

Andrea Dovicioz je jedan od retkih Moto GP pilota, koji se oprobao na sva tri motocikla, nastupao je sa Hondom, Yamahom i Ducatijem. Ipak, nije želio da se dublje upliće u tvrdnje da je Markez čuvao leđa Lorencu, ali je na kraju rekao, da mu je sve djelovalo čudno.

“Prošlo je dugo vremena od kako sam nastupao sa Hondinim motociklom, sve se mijenja, pravila, motori, tako da ne bi bilo mjerodavno kada bih rekao da je Mark mogao više da uradi i da izvuče više iz svog motocikla. Sa druge strane, situacija jeste malo čudna, svi znamo da Mark ima agresivan stil vožnje i da je tokom ove sezone koristio svaku priliku da se nađe ispred vozača kog prati. Tokom ove trke ni jednoga trenutka nije pokušao da obiđe Horhea, pa zato cijela priča djeluje pomalo čudno”

(NN, vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije