Moto sport

Baton ne zna da li će ostati u Meklarenu

Baton ne zna da li će ostati u Meklarenu
Baton ne zna da li će ostati u Meklarenu

Vozač Meklarena Dženson Baton nagovijestio je uoči nedjeljne trke za VN Brazila na "Interlagosu" da možda neće ostati u britanskom timu, čak i da mu ponudi produžetak saradnje za narednu sezonu.

Posljednjih sedmica dosta se spekulisalo o Batonovoj budućnosti, posebno zbog sve izvjesnijeg povratka Fernanda Alonsa u tim, zbog čega se pojavila mogućnost da šampion iz 2009. godine završi karijeru. Baton je, međutim, pred pretposljednju trku sezone rekao da nije donio nikakvu odluku i da ima više opcija. Britanac je dodao i da ne želi da ostane u Formuli 1 ako ne postoji šansa da se bori za pobjede.

Na pitanje da li bi ostao u Meklarenu ako bi mu tim to ponudio, Baton je rekao: "To je dobro pitanje na koje u ovom trenutku ne mogu da odgovorim. Kad se nađete u poziciji u kojoj je bio veliki broj vozača tokom godina i ne znate da li će vam produžiti ugovor, to vam otvori oči ka drugim izazovima i mogućnostima. Da li je to trkanje, neki drugi sport ili nešto potpuno drugačije, ja sam uzbuđen izazovima koji su ispred mene. Imam mnogo toga zbog čega sam uzbuđen, mnogo različitih ideja, nevezano da li je to za sljedeću godinu ili onu poslije."

Baton je trenutno najiskusniji vozač u Formuli 1 i trijumfovao je na 16 trka od svog debija 2000. godine u bolidu Vilijamsa. Šta god da se desi na kraju ove sezone, Baton je naglasio da se neće sigurno povući i nestati iz auto-moto sporta.

"Formula 1 i auto-moto sport su veliki dio mog života i to neće tek tako stati, moram da nastavim. U ovom trenutku ne znam šta ću raditi, ali se ne osjećam kao da me neko tjera iz sporta jer ću svakako ostati u njemu u nekoj ulozi. I to će biti veliki izazov", istakao je Baton.

On je kazao da bi uživao kad bi bio u timu s Alonsom, kao što je slučaj bio kada mu je timski kolega u Meklarenu od 2010. do 2012. godine bio Luis Hamilton.

"Ono što mi najviše nedostaje u ovom trenutku je ta borba za pobjede, to mi možda i najteže pada. Ako ostanem u Formuli 1 sljedeće godine moram da pobjeđujem. Ovdje sam iz tog razloga, a posljednje dvije godine nisu takve. Prve tri godine u Meklarenu su bile sjajne, nismo osvojili titulu, ali je izazov bio nevjerovatan", naglasio je Baton.

Kvalifikacije za VN Brazila voze se u subotu od 17 časova, a start trke je dan kasnije u istom terminu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije