Moto sport

Berger: Ovo je najbolji Sebastijan Fetel svih vremena

Berger: Ovo je najbolji Sebastijan Fetel svih vremena
Berger: Ovo je najbolji Sebastijan Fetel svih vremena

Bivši vozač Formule 1 Gerhard Berger vjeruje da je današnji Sebastian Fetel u najboljem izdanju ikad nakon što je Ferari poslije problematične 2016. pronašao pobjedničku formu i Nijemcu udahnuo novi život.

Ferari prošle sezone nije nijednom pobijedio i nakon vrlo dobre 2015. pao na treće mjesto u poretku konstruktora, a Fetel je često gubio živce zbog nekonkurentnosti bolida i nastupao ispod svog najvišeg nivoa.

Ove godine Ferari je oduševio i iznenadio F1 svijet fantastičnim SF70H, a Fetel je priliku objeručke zgrabio i iz njega izvukao apsolutni maksimum. Kimi Raikonen je jedan od tek četiri vozača koji u prve tri utrke nisu pobijedili svog timskog kolegu, a iako Finac ima određenih problema s podešavanjem bolida prema svom ukusu, sigurno da je njegovom neuspjehu doprinijela i Fetelova nevjerovatna forma.

Austrijanac Gerhard Berger vjeruje da je Fetel u najboljem izdanju u svojoj cijeloj karijeri i da Nijemac može odlučiti tok svjetskog prvenstva budući da su Mercedes i Ferari prilično izjednačeni.

"Vidimo najboljeg Fetela svih vremena, Fetel je činilac koji može odlučiti svjetsko prvenstvo ove sezone", rekao je Berger.

Nakon pobjede na dvije od prve tri utrke sezone, Fetel je vodeći u poretku vozača sa sedam bodova prednosti ispred Hamiltona u Mercedesu, a Berger priznaje da nije očekivao da Ferari može biti ovako dobar nakon loše 2016. Čak ni nakon Ferarijeve pobjede u Australiji Berger je bio skeptičan oko njihove stvarne brzine.

"Izgubio bih sve oklade prije početka sezone jer nisam vjerovao da Ferari zaista može pobijediti Mercedes," rekao je on.

Istakao je da je Sebastian tako vedar i ne može zamisliti da će se to promijeniti.

"Seb je poput scenarista uspješnoga filma u kojem ujedno igra i glavnu ulogu. Kad je Ferari dobar, nema razloga da Fetel napusti Ferari. Kako sada stvari stoje, na pravom su putu", zaključio je Berger.

(maxf1.net)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije