Moto sport

Borković 12. u kvalifikacijama

Borković 12. u kvalifikacijama
Borković 12. u kvalifikacijama

SALCBURG - Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 12. mesto u kvalifikacijama za trke Svjetskog šamionata turing automobila (WTCC) u Austriji.

Borković, vozač Ševroleta Kruza, uspio je na stazi Salcburgring da uđe u drugi krug kvalifikacija, kao i na svim prethodnim trkama, ali ga je izlijetanje na najopasnijem dijelu staze ostavilo bez prilike da osvoji bodove i u kvalifikacijama, piše Kurir.

On je u prvoj kvalifikacionoj rundi zauzeo peto mjesto u vremenu od minut i 22,948 sekundi.

U drugom dijelu kvalifikacija izletio je na istom mjestu kao i njegov klupski kolega Hugo Valente, ali je - za razliku od Francuzovog - Borkovićev automobil spreman za sutrašnje trke.

"Ne mogu da nađem reči koliko mi je krivo zbog ovoga. Zbog svih dešavanja koje su pogodile našu zemlju imao sam još jači motiv da vozim svim srcem za Srbiju i prevaziđem sebe. Znam da sam mogao da uđem među pet najboljih u kvalifikacijama i konkurišem za najviši plasman", rekao je Borković. "Nadam se da će automobil biti spreman za nedelju i da ću, bez obzira na startno mesto uspeti da napravim rezultat kojim će se moji sunarodnici ponositi."

Prva trka u Austriji voziće se sutra od 10 sati, a druga od 13.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije