Moto sport

Borković: Najveći sam promoter Srbije posle Đokovića

Borković: Najveći sam promoter Srbije posle Đokovića
Borković: Najveći sam promoter Srbije posle Đokovića

BEOGRAD - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković rekao je danas da je prezadovoljan debitanskom sezonom Svjetskog šampionata turing automobila (WTCC) i poručio da mu je osvajanje drugog mjesta u Japanu velika obaveza da i sljedeće godine na najbolji način predstavlja zemlju.

Vozač NIS Petrol Kampos rejsing tima sezonu je završio na 14. mjestu sa 41 bodom, a na legendarnoj stazi Suzuka postao je prvi Srbin na podijumu u istoriji svjetskog automobilizma.

"Definitivno najbolja sezona u 20-ogodišnjoj karijeri u sportu koji je najskuplji i najplaćeniji na svetu. Još sam pod utiscima jer nisam očekivao da ću prve godine u tako jakom šampionatu biti na podijumu. To je, ne samo u Srbiji, već na Balkanu najveći uspeh, pošto niko iz regiona nije u FIA svetskom šampionatu bio na podijumu. Imao sam mnogo pehova, ali sam zadovoljan", rekao je Borković Tanjugu.

On je istakao da mu je posebno drago što je osvojio drugo mjesto na omiljenoj stazi u Japanu, pogotovo što je bio ispred svog uzora iz djetinjstva, legendarnog Sebastijana Leba.

Borković je dodao da je sezona bila puna uspona i padova, ali da se nada da će naredna biti mnogo uspješnija.

"Svi očekuju još bolji rezultat sledeće godine i boriću se da to uradim. Nadam se da ću još bolje predstavljati državu i drago mi je da što sam posle Novaka Đokovića možda i najbolji promoter Srbije. Trke se prenose u 178 zemalja, preko 700 miliona ljudi prati i brojke samo govore. Znam da mogu, ali isto tako biće puno teško", naveo je Borković.

Pančevac je rekao da ima dosta problema sa finansijama i nalaženjem sponzora, zbog čega je morao da odustane od poslednje trke u Makauu.

"Moram psihički da budem stabilan i da imam fokus samo na pobedu. Međutim, moj tim radi na prikupljanju novca i sponzora, ali i ja se brinem, što mi odvlači pažnju. U narednih 10 dana imaću pregovore i videti koje su najbolje opcije za mene", kazao je Borković i dodao da postoji šansa da naredne sezone vozi privatnu Hondu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije