Moto sport

Borković pobjedom u Mađarskoj počeo ETCC šampionat

Borković pobjedom u Mađarskoj počeo ETCC šampionat
Borković pobjedom u Mađarskoj počeo ETCC šampionat

BUDIMPEŠTA - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvajanjem prvog mjesta u Mađarskoj započeo je sezonu u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC).

Vozač NIS Petrol Rejsing tima je u svom seat leonu trijumfovao u drugoj trci na stazi Hungaroring, dok je u prvoj morao da se zadovolji petim mjestom zbog kazne nakon incidenta sa Fulinom i Fisterom. On je startovao sa pol pozicije nakon što je najbolji bio u kvalifikacijama.

Pančevac je poslije današnjih trka sakupio ukupno 17 bodova i zauzima drugo mjesto u generalnom plasmanu, samo jednim manje od Mađara Ferenca Fica.

"U prvoj trci nije prošlo kako sam planirao, imao sam prvu startnu poziciju, ali je start bio dosta grub pa sam izgubio dve pozicije. Zbog mog viška kilograma u odnosu na rivale video sam da su brži na pravcu, ali sam onda agresivnije napao i kad sam izbio na prvo mesto, kažnjen sam. Ne znam zbog čega jer nisam kriv ni za jedan incident", rekao je Borković nakon petog mjesta u prvoj trci.

Borković je u Mađarskoj uspio da se izdigne i pored još jednog hendikepa, budući da je u svom seatu teži od konkurenata za 20 kg, što uopšte nije zanemarljiva razlika na kružnim stazama. Ipak, u nastavku sezone najavio je pohod na prvo mjesto.

"U drugoj trci sam brzo izbio na prvo mesto i kontrolisao je. Ne mogu da ne budem srećan jer sam završio na podijumu. Ipak, mogao sam da pobedim na obe trke... Nadao sam se prvom mestu i to me malo muči. Ne mogu da kažem da sam dominantan, ali gađam prvo mesto u generalnom plasmanu. Kasnim bod posle Mađarske, ali kada znamo šta je bilo u prvoj trci, to je u redu. Biću sve bolji", zaključio je Borković.

Sezonu ETCC čini šest trkačkih vikenda, a sljedeći je na programu 20. i 21. juna u Slovačkoj na stazi Slovakiaring.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije