Moto sport

Borković startuje sa 10.pozicije

Borković startuje sa 10.pozicije
Borković startuje sa 10.pozicije

MARAKEŠ - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće sutra sa 10. pozicije na trci u Maroku u okviru Svetskog šampionata turing automobila.

Vozač NIS Petrol Protim Rejsinga je u svojoj Hondi ostvario 14. vreme (1:45.087) u kvalifikacijama na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu, ali će na prvoj trci startovati sa 10. pozicije zbog kazni koje su pojedinim vozačima izrečene nakon prve runde u Argentini i mijenjanja motora.

Borković je u novu sezonu ušao sa dogovorom da mu automobil bude isti kao i fabrički, ali još od Argentine dobija znatno lošiji u odnosu na ostale vozače Honde.

S obzirom da ne vozi za fabrički tim, može da bude prezadovoljan ostvarenim vremenom, ali pitanje je kako će sa ovakvim poteškoćama nastaviti sezonu.

"Iako se teško nosim sa gubitkom oca, ipak sam odlučio da doputujem u Marakeš, međutim potpuno sam ogorčen svim ovim što se dešava sa mojim automobilom. Dogovori nisu ispoštovani, a ja sam u neravnopravnoj poziciji u odnosu na ostale. Problem sa sedištem nije rešen, a pored toga nanizalo se još mnogo drugih problema na automobilu. Prošle godine sam debitovao na ovoj stazi i bio četvrti i nije moguće da sam zaboravio da vozim. Automobil je prespor i ozbiljno razmišljam šta ću dalje", rekao je Borković posle kvalifikacija.

Prva trka počinje sutra od 17 i 15 minuta, dok je druga na programu od 18.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije