Moto sport

Borković vjeruje u uspješne nastupe u Aziji

Borković vjeruje u uspješne nastupe u Aziji
Borković vjeruje u uspješne nastupe u Aziji

BEOGRAD - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković rekao je da mnogo očekuje od predstojeće azijske turneje i izrazio uvjerenje da će bez problema završiti osam preostalih trka u okviru Svjetskog prvenstva turing automobila (WTCC).

Borković je završio jednodnevno testiranje sa svojim Campos racing timom u Španiji u sklopu priprema za predstojeće azijske trke, ali i za narednu sezonu.

On je, međutim, zbog nedostatka budžeta na testovima ostao samo jedan dan, a za testiranje je koristio automobil klupskog kolege Huga Valentea pošto se njegov automobil nalazi u kontejneru u Aziji dok se krajem septembra ne razriješi pitanje žalbe na kaznu u Argentini.

"Posle mesec i po dana seo sam u automobil i osećaj je sjajan. Radili smo na dosta izmena koje ne bih smeo da otkrivam, ali koje će, nadam se, već u Pekingu biti vidljive. Radujem se azijskoj turneji i nadam se da ću osam preostalih trka završiti bez problema", rekao je Borković.

Test u Španiji za Borkovića je izuzetno važan, ne samo zbog azijske turneje, već i zbog čitave naredne sezone, jer se poslije trke u Makau 15. novembra automobili tek u januaru vraćaju u Evropu i ima malo vremena za nova testiranja.

"O ovom problemu jedino ne moraju da brinu fabrički timovi pošto imaju rezervne test automobile. Privatnici kao ja to sebi ne mogu da priušte i zbog toga će, između ostalog, naredne sezone postojati klasa Independents Trophy. To znači da će se, za razliku od ove godine, a kao što je bilo prethodnih godina, svi privatnici takmičiti zajedno s fabričkim timovima, postojaće jedna TC1 klasa, ali će se uz generalno bodovanje sa fabričkim timovima privatnici boriti i za bodove, plasman i odvojeno postolje i za Independents trophy", dodao je Borković, a prenosi pres služba srpskog automobiliste.

Upravo ova novina srpskom asu daje dodatnu snagu da se bori i da do kraja sezone što više nauči o stazama, unaprijedi auto i spremi se za sjajne rezultate u Independents Trophy u sklopu WTCC 2015.

"Moj tim i ja borimo se i za sledeću godinu i nadamo se da ćemo uspeti u formiranju budžeta, što je najteži deo posla. Ali, ništa nije nemoguće. Ipak je WTCC jedno od prestižnijih FIA takmičenja i prava je čast da sam obezbedio i zadržao poziciju u ovom svetskom šampionatu", zaključio je Borković.

WTCC sezona nastavlja se u Aziji, gdje će biti vožena posljednja četiri vikenda, a prvi je na programu u Pekingu 4. i 5. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije