Moto sport

Botasa uznemiruju priče o Ferariju

Botasa uznemiruju priče o Ferariju
Botasa uznemiruju priče o Ferariju

Vozač Vilijamsa Valteri Botas izjavio je da ga "uznemiravaju" spekulacije o prelasku u Ferari, pošto želi da se koncentriše na nastupe u svom timu i pokušaje da ostvari prvu pobjedu u šampionatu Formule 1.

Italijanski mediji spekulisali su prethodnih mjeseci da će Botas od sljedeće godine u Ferariju zamijeniti Kimija Raikonena. Međutim, Botas, koji je treću sezonu u Vilijamsu, rekao je da samo razmišlja o tome kako će pomoći svom timu da se umiješa u borbu za pobjede.

"Kada uđeš u vozilo, ne razmišljaš o raznim spekulacijama. Razmišljaš samo o svojoj vožnji, ali kada izađeš iz bolida, glasine te uznemiravaju", rekao je dvadesetpetogodišnji Botas.

U prvoj polovini ove sezone Mercedes je dominantan, u 10 trka aktuelni svjetski šampion Luis Hamilton pobijedio je pet puta, a njegov klupski kolega Niko Rozberg u tri trke. Međutim, vozač Ferarija Sebastijan Fetel je prošle nedjelje u Mađarskoj ostvario drugu pobjedu u sezoni, pa Botas vjeruje da Mercedes nije nepobjediv.

"Mercedes je trenutno zaista jak, ali Ferari je pokazao u Budimpešti da ga je moguće pobijediti. Nikad ne reci nikad, mi i dalje pokušavamo da pobijedimo. Oni zaista imaju brz bolid, ali u ovom sportu sve je moguće. Moramo da vjerujemo u uspjeh i da iskoristimo svaku priliku koja bi mogla da nam se ukaže ove sezone", rekao je Botas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije