Moto sport

Bulijer napustio Meklaren

Bulijer napustio Meklaren
Foto: N.N. | Bulijer napustio Meklaren

Sportski direktor Meklarena u šampionatu Formule jedan Erik Bulijer podnio je danas ostavku na tu funkciju zbog slabih rezultata u ovoj sezoni.

Direktor Meklarena Zek Braun prihvatio je ostavku Bulijera, a funkciju sportskog direktora bi do kraja sezone trebalo da obavlja Žil de Feran.

"Ono što naš bolid pokazuje ove sezone nije u skladu sa očekivanjima koja smo imali pre početka, posebno nije u skladu sa očekivanjima naših vjernih navijača. To svakako nije greška stotina posvećenih radnika u Meklarenu. Razlog je sistemski i strukturalan i to zahtjeva velike promjene. Današnje promene su samo prvi korak ka ispravljanju grešeka. Volio bih da se u ime svih zahvalim Bulijeru na doprinosu Meklarenu i želim mu sve najbolje u budućnosti", rekao je Braun.

Do ostavke Bulijera došlo je usljed slabih rezultata Meklarena, koji je uoči početka šampionata prešao sa agregata Honde na Renoove.

Šef operacija Simon Roberts ubuduće će nadgledati i proizvodnju i logistiku i inženjerski dio poslova, dok će Andrea Stela biti odgovorna za detalje vezane za trke, a De Feran će rukovoditi cijelim timom kako bi on bio efikasniji.

Meklaren u poretku konstruktora u šampionatu Formule 1 zauzima šesto mjesto sa 44 boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije