Moto sport

Ducati Monster ovog ljeta slavi 25. rođendan

Ducati Monster ovog ljeta slavi 25. rođendan
Foto: N.N. | Ducati Monster ovog ljeta slavi 25. rođendan

Četvrt vijeka je prošlo od lansiranja prvog Ducati Monster modela, koji je u međuvremenu postao globalni fenomen.

Zvanično predstavljen 1993. godine, kao Ducati Monster 900, italijanski motocikl je stvorio novo tržište sportskih "naked" modela. Nakon brojnih osvježenja i poboljšanja, Monster je i dalje omiljen među vozačima na svim meridijanima. U čast 25. rođendana, Ducati planira brojne aktivnosti.

"World Ducati Week" je manifestacija koja okuplja veliki broj ljubitelja italijanskog brenda, a ovogodišnje izdanje će trajati od 20. do 22. jula, na stazi "Marko Simončeli" u Mizanu. Upravo će ovaj događaj biti mjesto gdje će i zvanično biti lansirana slavljenička verzija Ducati Monster 821. Sam motocikl je krajem prošle godine imao premijeru, gdje je otkriveno da nova mašina donosi kombinaciju vanvremenskog stila i napredne tehnologije.

Inspirisan prvim modelom, uz visoke specifikacije Monstera 1200, 821 donosi TFT ekran u boji, Ducati paket bezbjednosnih dodataka, koji uključuje ABS, kontrolu proklizavanja i različite modove vožnje. Pokretaće ga kultni Testastretta 11° “V-twin” agregat, zapremine 821 kubik, sa 109 KS i 86 Nm obrtnog momenta. U dodatnom paketu opreme će se naći i DQS kvikšifter.

(Moto-berza.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije