Moto sport

Džipijada u Bileći okupila 100 takmičara

Džipijada u Bileći okupila 100 takmičara
Foto: RTRS | Džipijada u Bileći okupila 100 takmičara

Više od 100 takmičara iz BiH i zemalja regiona, mnogo uzbuđenja i dobrih rezultata obilježili su i ovogodišnju trku u hercegovačkom kršu.

Vožene su trke u hard i soft konkurenciji, a najuspješniji na 5. Džipijadi u Bileći su bili vozači iz Posušja. Uz pehare, pobjednici nose i bodove za zvaničnu listu BiH u of roudu.

I petu bilećku džipijadu obilježila je teška zahtjevna staza u hercegovačkom kršu, mnogo adrenalina, blata, prevrtanja, ali i spretnih vozača, dobrih vožnji i prolaznih vremena.

- Najbolji u hard kategoriji, najbolji u vožnji , najbolji kao klub u BiH, ma sve smo uzeli što se moglo - rekao je Јosip Bešlić, pobednik Džipijade iz Posušja, prenosi RTRS.

Za dobar rezultat i završetak trke na sva četiri točka jednako su bitni i dobro vozilo i spretan vozač.

- I jedno i drugo - i treće suvozač - kaže Ivica Šarić iz Posušja.

Kamenito, mokro tlo sa mnogo prepreka, uzbrdica i provalija – baš takva staza odgovara zahtjevima iskusnih hardista - vozača koji se takmiče u konkurenciji najtežih trka. U takvim uslovima prevrtanje je očekivano.

- Ipak smo završili trku - kaže Dalibor Zeljković iz Mrkonjić Grada.

A brzo vraćanje u igru zavisi najviše od spretnosti suvozača. U šali kažu da nakon trke i njima i džipu treba generalni remont.

 

- Moj zadatak je da vučem, reagujem - pojašnjava Milan Bogojević iz Mrkonjić Grada.

Bilo da su vozili hard, najtežu ili nešto lakšu, soft trku, atraktivnih nastupa nije nedostajalo. Cilj je svima bio izvesti stazu do kraja.

- Јoš sam po adrenalinom, mislim da sam više bio u vazduhu nego na zemlji - rekao je Haris Gadžo iz Sarajeva.

- Zadovoljan sam. Prvi put sam u ovoj kategoriji i čim sam završio, odmah pobjednik - rekao je Dragan Gašić.

Bilećka džipijada je dokaz da adrenalinski sportovi nisu rezervisani samo za jači pol.

- Malo je čudno, ali eto ima to prije svega jer volim prirodu, a i uz muža - rekla je Dijana Vuković iz Nikšića.

Organizatori su više nego zadovoljni, a peta trka u Zvijerini kod Bileće, garant je da će Džipijada postati tradicionalna.

- Evo, ne što drugi pričaju nego što i kamere zabilježe više od sto učesnika, nema jače manifestacije u Hercegovini - rekao je organizator Aleksandar Dangubić.

Prvi put Džipijada je uvrštena u zvanični kalendar bh of roud takmičenja i ujedno je posljednja trka sezone. Bodovi iz Bileće biće presudni za osvajača titule BiH. S druge strane, pehari iz Zvijerine najbolja su uspomena i pozivnica za narednu Džipijadu.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije