Moto sport

FIA odbila žalbu Danijala Rikiarda

FIA odbila žalbu Danijala Rikiarda
FIA odbila žalbu Danijala Rikiarda

Međunarodna automobilska federacija (FIA) odbila je žalbu Red bula na diskvalifikaciju Danijela Rikiarda u trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije.

Rikiardo je bio drugi na "Albert parku", ali je diskvalifikovan, jer je poslije trke utvrđeno da je u rezervoaru njegovog bolida bilo više goriva od dozvoljenog. Od ove sezone u F1 bolidi moraju da počnu trku sa najviše 100 kilograma goriva, za razliku od 140-150 kg koliko je bilo ranije, a uz to protok goriva ka motoru ne smije da premaši 100 kilograma na sat. Tehnički delegati su tada utvrdili da je Rikiardov bolid stalno premašivao takav protok. U Red bulu su razočarani, jer Rikiardu neće biti vraćeno 18 bodova.

"Naravno da smo razočarani ishodom, a ne bismo se ni žalili da nismo vjerovali da imamo jak slučaj. Vjerovali smo da smo se na trci u Melburnu pridržavali tehničkih propisa", navodi se u saopštenju Red bula.

U međuvremenu su vožene još dvije trke a Rikiardo nije ponovio uspjeh iz Australije. U generalnom plasmanu je na desetom mjestu sa 12 bodova. Naredna trka vozi se u Šangaju za Veliku nagradu Kine 20. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije