Moto sport

Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500

Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500
Foto: Twitter | Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500

Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, takmičiće se 2019. godine na trci Indy 500.

Alonso će i u ovom šampionatu voziti za  McLaren, a brojni postavljaju pitanje zašto baš Indy 500? Razlog je jednostavan, Indy 500 se uz VN Monaka i 24h Le Mana smatra za „sveto trojstvo“ trkačkog sporta.  Španac već ima dva puta osvojen Monako, u Le Manu je trijumfovao prethodne godine, a ostao mu je još samo Indijanapolis.

Tridesetsedmogodišnji bivši as Formule 1 prvi put se okušao u Indy 500 2017. godine, čak je i vodio nekoliko krugova, ali se uslijed mehaničkih problema morao povući iz trke. „I tada sam naglasio da želim da pobijedim, što mi je želja i danas“, rekao je Alonso na konferenciji za medije.

Iako se prije samo mjesec dana činilo da McLaren neće pristati da učestvuje na trci u Indijanapolisu, došlo je do potpunog zaokreta te će Španac ponovo naći u narandžastom bolidu. Zašto je britanski proizvođač odlučio da učestvuje još uvijek nije jasno. Alonso ima veoma jak ugovor u finansijskom smislu sa McLarenom, potom tu je i nekoliko užasnih godina za ekipu u Formuli 1 koja je trebalo da služi kao marketinški poligon za brend, a naravno na posletku tu je i izazov.

Ukoliko bi se Alonso dočepao pobjede u Indijanapolisu bio bi to ogroman uspjeh za Španca, ali i vjetar u leđa za McLaren, prije svega u marketinškom smislu.

(Autorepublika.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije