Moto sport

Ferstapen: Ne uzimam Fetela za ozbiljno

Ferstapen: Ne uzimam Fetela za ozbiljno
Foto: Ilustracija | Ferstapen: Ne uzimam Fetela za ozbiljno

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je poslije kontroverznih poteza Sebastijana Fetela promjenio mišljenje o onome što priča njemački automobilista.

Četvorostruki svjetski šampion se tokom Velike nagrade Britanije preko radija žalio da se mladi Holanđanin pomjera pri kočenju dok su se borili za treće mjesto u ranoj fazi trke na "Silverstonu".

Poslije trke, vozač Ferarija je za Ferstapena rekao da mora mnogo bolje da se ponaša kada su u pitanju odbrane pozicija.

"Svi znamo da je pomalo nervozan po tom pitanju. Želi da se odbrani što bolje može, ali u nekom trenutku morate da se držite svoje linije", istakao je Fetel.

Ferstapen je, međutim, rekao da ga ne zanimaju Fetelove kritike, posebno zbog njegovog ponašanja koje je kulminiralo na Velikoj nagradi Azerbejdžana. Tada je vozač Ferarija kažnjen jer je namjerno udario vozača Mercedesa Luisa Hamiltona prije nego što je bezbjednosno vozilo napustilo stazu, pošto je prethodno rekao da Britanac namjerno kočio, a ispostavilo se da nije.

"Ne uzimam Fetela za ozbiljno. Posebno poslije svega što je uradio. Ako pogledate koliko je kaznenih poena dobio… Borba sa Sebastijanom je bila dobra, oštra, ali fer, smatram. Možda je došlo do malog kontakta, ali je sve ostalo bilo u redu", istakao je Ferstapen.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Mađarske 30. jula.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije