Moto sport

Ferštapen oduševljen novim bolidom

Ferštapen oduševljen novim bolidom
Ferštapen oduševljen novim bolidom
N.N.

Vozač Red Bula Maks Ferštapen impresioniran je brzinom novog bolida u krivinama, nakon testa u simulatoru.

Red Bulov bolid za 2017. ima veću potisnu silu, šire gume, što omogućava bolje prijanjanje u krivinama na većim brzinama.

Austrijski tim je godinama vrlo efikasan kada je u pitanju aerodinamika, a očekuje se da im nova pravila F1 idu na ruku. Red Bul će bolid RB13 predstaviti 26. februara.

"Vozio sam na simulatoru i impresivan je u krivinama. Naravno, drugačije je sve na pravoj stazi, ali srećom neće biti mnogo razlike. Red Bulov simulator je vrhunski. Jedina stvar koja nedostaje je gravitaciona sila, ali to je vrlo teško simulirati, dok je sve ostalo tu i odlično djeluje. Jedva čekam početak, da vidim članove tima, treniram i onda se trkam", rekao je 19-godišnji Holanđanin.

Ferštapen je imao fantastičnu 2016. godinu počeo je kao vozač Toro Rosa, da bi na Velikoj nagradi Španije debitovao u Red Bulu i odmah pobijedio.

"Prvo da vidim kakav će biti bolid, a onda ću odrediti ciljeve. Trenutno sam neutralan, vidjećemo šta će biti. Nadam se da ćemo biti prvi u krivini i voditi. Trenutno ne razmišljam mnogo o tome. Prvo ću se koncentrisati na testove, pa ćemo vidjeti kako će sve proteći u Australiji", dodao je Ferštapen.

Nova F1 sezona počinje 26. marta u Melburnu, a timovi će krajem februara i početkom sljedećeg mjeseca provesti osam dana na testovima na Katalunji.

(B92)

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 0

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije