Moto sport

Fetel: Ja sam kriv za loš plasman u Njemačkoj

Fetel: Ja sam kriv za loš plasman u Njemačkoj
Fetel: Ja sam kriv za loš plasman u Njemačkoj

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel priznao je da je pogriješio što se oglušio o timske naredbe na Velikoj nagradi Njemačke.

Fetel je odbio da ode na zamjenu guma kako bi pokušao da prestigne Maksa Ferštapena na Hokenhajmu, ali nije uspio, pa je kroz cilj prošao kao peti.

Nijemac je na kraju otišao u pit-stop, ali je bilo kasno jer je Holanđanin u Red Bulu to već odradio pa više nije imao priliku da ga stigne. Osim što je odbio direktnu naredbu, Fetel je tokom trke često razgovarao sa timom putem radija.

"To je normalno tokom trke. Mnogo smo diskutovali tokom dosta krugova. Odlučili smo da ostanemo i to je moja greška, propustio sam šansu koju sam imao. Moram da budem bolji. Nismo na nivou koji smo očekivali, mnogo stvari moramo da popravimo. Tempo nije loš, ali nije ni dovoljno dobar. Mučimo se sa balansom, takođe pomalo i proklizavam", rekao je Fetel.

Fetel je i prije ljetne pauze isticao nezadovoljstvo, a poslije Njemačke tim je pao na treće mjesto u trci konstruktora, prestigao ga je Red Bul.

"Posljednjih nekoliko trka je bilo teško za nas, ali i korisno jer smo shvatili dosta toga o bolidu i na šta bi trebalo da se koncentrišemo. Nije bilo u potpunosti jasno u prvih nekoliko trka, ali je sada sve očiglednije. Nije lako što nismo konkurentni koliko želimo, ali znamo šta treba da radimo. Ništa ne može da se promijeni preko noći, imamo plan i bićemo bolji u drugom dijelu sezone", zaključio je Fetel.

Fetel je poslije 12 trka peti u generalnom poretku sa 120 bodova, 97 manje od lidera Luisa Hamiltona u Mercedesu.

Naredna trka na programu je 28. avgusta na Spa Frankošamu za Veliku nagradu Belgije gdje je četvorostruki šampion svijeta dva puta slavio.

 

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije