Moto sport

Fetel ima čak 29 puta veću platu od timskog kolege

Fetel ima čak 29 puta veću platu od timskog kolege
Fetel ima čak 29 puta veću platu od timskog kolege

Vozač Red Bula, aktuelni i četvorostruki šampion Formule 1, Sebastijan Fetel ima 29 puta veću platu nego njegov timski kolega Danijel Rikiardo.

Fetel je, očekivano najplaćeniji u Formuli 1, a u odnosu na prošlu godinu dobio je povišicu od devet miliona, što njegovu zaradu za ovu sezonu dovodi do 22 miliona evra. Zajedno s njim na čelu je i dvojac iz Ferarija, Fernando Alonso i Kimi Raikonen, koji će takođe ove godine dobiti po 22 miliona evra.

Slijedi vozač Mercedesa Luis Hamilton sa 20 miliona, ispred Džensona Batona iz Meklarena sa 17 miliona i timskog kolege Nika Rozberga. Nijemac trenutno vodi u generalnom plasmanu, ali ima za osam miliona manju platu od svog timskog kolege.

Razlike u odnosu na ostale vozače su velike. Tako će Felipe Masa, poslije prelaska iz Ferarija u Vilijams, ove godine dobiti ček na četiri miliona evra, isto kao Niko Hulkenberg u Fors Indiji.

Uprkos tome što je iz Meklarena prešao u Fors Indiju, Serhio Peres će dobiti dvostruko veću platu nego prošle godine, od tri miliona evra. I Roman Grožan i Pastor Maldonado dobiće istu sumu od Lotusa, dok rukija Meklarena Kevina Magnusena očekuje plata od milion evra.

Milion dolara za ovu sezonu dobiće i Valteri Botas, a možda najveće iznenađenje je plata drugog vozača Red Bula Danijela Rikiarda. Mladi Australijanac ove godine će zaraditi "samo" 750.000 evra, iako je već uspio da svojim rezultatima u sjenku baci Fetela. Zbog toga je izvjesno da Rikiarda očekuje velika povišica na kraju ove sezone.

Istu platu kao Rikiardo ima vozač ekipe Toro Roso Žan-Erik Vernje, Žil Bjanki iz Marusije zaradiće 500.000, a Esteban Gutijeres 400.000 evra. Drugi vozač Toro Rosa Danil Kvjat očekuje ček na 250.000 evra, 50.000 manje dobiće Maks Čilton, dok su na dnu Kamui Kobajaši i Markus Erikson iz Katerhema, koje očekuje po 150.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije