Moto sport

Fetel zabrinut zbog prebrzog Mercedesa

Fetel zabrinut zbog prebrzog Mercedesa
Fetel zabrinut zbog prebrzog Mercedesa

Sebastijan Fetel, četvorostruki uzastopni svjetski šampion u Formuli 1, priznao je da Red bul trenutno nema dovoljno brz i stabilan bolid kako bi se borio za pobjede.

Posljednjeg dana posljednje runde testiranja u Bahreinu, Nijemac je uspio da odveze 77 krugova, najviše u jednom danu od početka testiranja uopšte, a njegovo najbolje vrijeme bilo je čak četiri sekunde i 190 hiljadinki sporije od najbržeg koje je postavio Mercedesov vozač Luis Hamilton. Fetelu su otkazale i kočnice, pa je izletio sa staze sredinom dana i dosta je vremena izgubljeno u popravcima RB10 bolida. Priznao je da je zabrinut velikim vremenskim zaostacima i problemima s motorom i bolidom uopšte.

"Zabrinut sam, to nije tajna. Ne možemo da ostvarimo vremena koja najbolji ostvaruju iz nekoliko razloga, ali u ovom trenutku imamo većih problema od same brzine. Biće veoma teško i ne bih nas nazvao favoritima u Australiji", kazao je Fetel i dodao da je i pored svih problema optimista:

"Nismo odradili dovoljan broj krugova, nemamo brzinu u poređenju sa drugim ekipama, pa moramo da pričekamo i vidimo šta će biti kada dođemo u Australiju. Ali, stvari će se sigurno smiriti. Moramo da iskoristimo preostalo vrijeme da nove dijelove prilagodimo bolidu na najbolji način."

Red bul je tokom predsezonskih testiranja ukupno odvezao 1.711 kilometara, dok su Mercedesovi vozači prešli skoro 5.000 kilometara. Mercedes je, čini se, napravio najbolji posao ove zime. Novi njemački V6 turbo motor odlično funkcioniše i u Bahreinu je Mercedesov bolid bio znatno brži od konkurencije. Nakon što je Niko Rozberg u prvom dijelu testiranja bio daleko najbrži, prošle sedmice Hamilton je bio taj koji je vozio slično. Njegov najbolje odvezeni krug (1:33.278) bio je više od sedam desetinki brži od svih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije