Moto sport

Fetelu prijeti drastična kazna?

Fetelu prijeti drastična kazna?
Foto: Ilustracija | Fetelu prijeti drastična kazna?

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel mogao bi da bude dodatno kažnjen zbog incidenta u trci za Veliku nagradu Azerbejdžana voženu prošle nedjelje.

Sudar Nijemca i Britanca i njihova rasprava poslije trke bacila je u drugi plan sva dešavanja u Bakuu, a vladajuće tijelo motosporta je pod pritiskom da kazni Fetela koji je namjerno udario Hamiltona.

Nekadašnji prvak svijeta je dobio 10 sekundi 'stop-go' kazne, a poslije trke je rekao da je Hamilton namjerno testirao kočenje tokom 'sejfti kara'.

Telemetrija je međutim pokazala da se Hamilton nije ponašao neuobičajeno prije sudara, a Britanac je istakao da njegov rival mentalno popušta zbog dominacije Mercedesa.

Prema navodima "Auto Motor und Sporta", šef FIA Žan Tod smatra da je izrečena kazna Fetelu nedovoljna i želi Nijemca da izvede pred FIA sud koji bi mogao žestoko da sankcioniše šampiona svijeta 2010, 2011, 2012. 2013.

Prema nekim informacijama Fetel bi mogao da propusti nekoliko trka, a isti izvor podsjeća da je Nijemac prošle godine izbjegao dozalak u sud zbog vrijeđanja trkačkog direktora Formule 1 Čarlija Uajtinga.

"Auto Motor und Sport" trvdi i da su četvorica sudija na VN Azerbejdžana "željeli da donesu odluku o diskvalifikaciji Fetela, ali nisu intervenisali kako ne bi uticali na šampionsku trku i na kraju su odlučili da ga kazne sa 10 sekundi".

Fetel poslije Bakua ima 14 bodova prednosti u odnosu na Hamiltona na prvom mjestu generalnog plasmana.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije