Moto sport

Formula 1: Ferštapen u Red Bullu - Kvjat u Toro Rossou

Formula 1: Ferštapen u Red Bullu - Kvjat u Toro Rossou
Formula 1: Ferštapen u Red Bullu - Kvjat u Toro Rossou

Maks Ferštapen će zamijeniti Danila Kvjata na VN Španije, saopštio je Red Bull. Navodni razlog su događanja na VN Rusije.

Kvjat je bio umiješan u dva kontakta sa Sebastijanom Fetelom u Sočiju, što je za posljedicu imalo to da je tim ostao bez poena. U čitavoj priči, bez obzira što je krivica na mladom Rusu, ni Fetel nije bio nimalo naivan. Ipak, siva eminencija Red Bulla, Helmut Marko, kao da je jedva dočekao povod da ubaci Ferštapena umjesto Kvjata, ne dajući Rusu priliku za drugu šansu. Da podsjetimo, Kvjat je prošle godine bio ispred timskog kolege, Danijela Rikijarda, koji je imao običaj da tokom sezone bez pokrića kritikuje mlađeg kolegu.

Uglavnom, Ferštapen će se presiliti u Red Bull do kraja sezone, dok će Kvjat voziti za Toro Rosso.

Šef Red Bulla, Kristijan Horner, je rekao: „Maks je dokazao da je izvanredan talenat. Njegove performanse u Toro Rossou su bile impresivne do sada i drago nam je što ćemo mu pružiti šansu da vozi za Red Bull Racing.

Mi smo u jedinstvenoj poziciji da imamo sva četiri vozača u Red Bull Racingu i Toro Rossou pod dugoročnim ugovorima sa Red Bullom, tako da možemo da pravimo rokade između dva tima.

Dani će biti u prilici da nastavi svoj razvoj u Toro Rossou, timu sa kojim je upoznat, što će mu dati šansu da povrati formu i pokaže svoj potencijal.“

Koliko će talentovani, ali u isto vrijeme neiskusni Ferštapen doprineti rezultatima Red Bulla, ostaje nam da vidimo, ali ne bi iznenadilo da Kvjat nadmaši prvi tim... čisto iz inata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije