Moto sport

Fors Indija: Novi model "razbija"

Fors Indija: Novi model "razbija"
Fors Indija: Novi model "razbija"

Tim Fors Indija iz Formule 1 predstavio je novi model automobila za 2017, sa oznakom VJM10, kojim ekipa želi da nastavi razvoj poslije svoje najuspješnije sezone.

Serhio Peres i njegov novi timski kolega Esteban Okon otkrili su u Silverstounu automobil sa Mercedesovim motorom. Fabrika Fors Indije nalazi se preko puta te staze.

"Imam puno povjerenje u ovaj tim. Očekujem da ova godina bude velika za nas", rekao je Peres pri otvaranju, a prenijeli engleski elektronski mediji.

Nova sezona biće 10. od kada je vlasnik postao Vidžaj Malija. Fors Indija je prošle godine završila na četvrtom mjestu u konkurenciji konstruktora, što je najbolji rezultat u istoriji tima.

Stručnjaci Fors Indiju smatraju jednim od najboljih timova u takmičenju s obzirom na mogućnosti. Malija želi da iskoristi nova pravila vezana za aero dizajn i vjeruje da tim može da osvoji treće mjesto.

"Imamo velike snove, ali ćemo dati sve od sebe. Svi podaci pokazuju da ovaj auto 'razbija'", rekao je Malija.

VJM10 u sebi ima neke dijelove prošlogodišnjeg automobila. Fors Indija je napredovao praktično iz godine u godinu, a prošle je bio ispred Vilijamsa i Meklarena, dok je Peres pobjeđivao u Monaku i Azerbejdžanu.

Niko Hilkenberg je prešao u Reno i to je bila prva promjena u timu od 2014. Godine. Okon je prošle godine debitovao u F1, pošto je u drugom dijelu sezone vozio za Manor.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije