Moto sport

Furioznom Hamiltonu pol pozicija na Velikoj nagradi SAD

Furioznom Hamiltonu pol pozicija na Velikoj nagradi SAD
Furioznom Hamiltonu pol pozicija na Velikoj nagradi SAD

Luis Hamilton startuje prvi na večerašnjoj trci za Veliku nagradu SAD, ispred timskog kolege, Nika Rozberga.

Ono što je Britancu bilo prijeko potrebno je povratak psihološke stabilnosti, a osvajanje početne startne pozicije je svakako prvi korak. Borba između dva Mercedesova vozača je bila izjednačena tokom prvih pokušaja, da bi Hamilton u posljednjem pokušaju uspio da skine dodatne tri desetinke u odnosu na Nijemca.

Iz drugog startnog reda trku započinju vozači Red Bulla, s tim što je Danijel Rikijardo bio brži od Maksa Ferštapena. Ono što je bitno spomenuti je da će Australijanac startovati na supermekim gumama, što je alternativna strategija u odnosu na Hamiltona, Rozberga i Ferštapena, koji su u Q3 ušli na poželjnijim, mekim pneumaticima.

Iz trećeg reda će startovati crveni bolidi. Kimi Raikonen je ponovo bio bolji od Sebastijana Fetela. Ferrari je više od sekunde iza „srebrnih strijela“ tako da će borba za podijum biti veliki izazov.

Budući Renaultov vozač, Niko Hulkenberg iz Force Indije, startovaće sa sedmog mjesta, ispred Williamsa Valterija Botasa i Felipea Mase, dok je Karlos Sainc deseti.

Zaostalu ekipu iz Q2 predvodi Serhio Perez iz Force Indije, koji će pored sebe imati Fernanda Alonsa iz McLarena, koji se žalio na nedovoljnu brzinu na pravcu.

Nakon objave da će ostati u Toro Rossu sljedeće godine, Danil Kvjat je došao do 13. startne pozicije, dok su se iza njega našli Esteban Gutijerez, Džolion Palmer i Markus Erikson za Haas, Renault i Sauber.

Sedamnaesti će Roman Grožan, ispred Kevina Magnusena. Grid su zaokružili Dženson Baton, Paskal Verlajn, Felipe Nasr i Estepan Okon.

(Vrele gume)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije