Moto sport

Grmljavina u Zalužanima

Grmljavina u Zalužanima
Grmljavina u Zalužanima

BANJALUKA - Rika moćnih dvotočkaša odjekivala je danas u Zalužanima pored Banjaluke jer je na poznatoj auto-moto stazi održana završnica prvenstava RS i BiH u motociklizmu.

Kružna moto-trka pod nazivom Vidovdanska moto-trka "Banjaluka 2015" okupila je dvadesetak najboljih motociklista iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i BiH.

Kvalifikacije i prva trka održane su u subotu i to ona u konkurenciji motocikala do 1.000 kubnih centimetara klasa superštok. Pobjedu je odnio Željko Pavlović iz Moto-kluba Maršal Banjaluka.

U drugoj trci u Zalužanima u nedjelju je u klasi 600 ccm hepening slavio Miroslav Marin (Maršal), a u 600 ccm superštok Miroslav Milojević (AMD Derventa). U klasi 1.000 ccm hepening prvi je bio Siniša Babić (Fortuna), a u 1.000 ccm superštok Željko Pavlović (Maršal). U trećoj trci slavili su Milojević (600 superštok), Marin (600 hepening), Bojan Majkić (Fortuna, 1.000 superštok) i Babić (1.000 superštok).

Ove trke su bile posljednje u kalendarskoj sezoni za otvoreno prvenstvo Republike Srpske i BiH, pa su nakon njih bili poznati konačni pobjednici u svim kategorijama za 2015. godinu.

Kružnu moto-trku organizuju banjalučki Moto-klub Maršal u saradnji s Auto-moto savezom Republike Srpske, sportskim AMS, Auto-moto društvom Banjaluka, Moto-klubom Fortuna i Motociklističkim savezom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije