Moto sport

Hamilton najplaćeniji, Kimijeva plata "skresana"

Hamilton najplaćeniji, Kimijeva plata "skresana"
Foto: Arhiva | Hamilton najplaćeniji, Kimijeva plata "skresana"

Primanja vozača Formule 1 za sezonu 2019 uglavnom su smanjena u odnosu na prošlu godinu, ali neki vozači i dalje "drže cijenu".

Sajtovi specijalizovani za motosportove podjelili su informacije oko plata vozača za narednu sezonu, a razlika između Hamiltona i Fetela sa ostalima je prilično velika.

Mercedes bi trebalo da Hamiltona plati 57 miliona ove sezone, što bi bilo negdje 2,86 miliona po trci, a Hamiltonov ugovor traje do 2021. godine. Odmah iza njega je njemački vozač Sebastijan Fetel, koji će od Ferarija inkasirati 45 milion dolara i ugovor mu ističe naredne sezone.

Treći na listi će biti novi vozač Renoa, Danijel Rikardo, koji će biti plaćen 17 miliona dolara, a na poziciji četiri je njegov nekadašnji kolega, Maks Ferstapen, sa 13,5 miliona.

Valteri Botas ima jednogodišnji ugovor sa Mercedesom vrijedan 8,5 miliona dolara, a na njegovim plećima je zaista veliki teret pošto se već neko vrijeme govori o njegovoj zamjeni, Sebastijanu Okonu, koji je prošao Mercedesovu akademiju i u odličnim je odnosima sa Mercedesovim predsjednikom, Toto Volfom.

Kimi Raikonen će nakon 30 miliona u Ferariju voziti za 4,5 miliona u Zauber Alfa Romeu, dok će momak koji ga je zamjenio u Ferariju voziti za jedan milion manje, a istu platu kao Kimi imaće Karlos Sajnc iz Meklarena i Niko Hulkenberg iz Renoa.

Serhio Perez će voziti za Rejsing Poing za 3,5 miliona dolara, njegova plata je takođe manja nego ranije, a s obzirom na finansijske probleme Fors Indije i preuzimanja tima od strane kanadskog milijardera Lorensa Strola, dobro je da uopšte i ima mjesto, a njegov timski kolega, Lans Strol, voziće za 1,2 miliona.

Roman Grožan iz Hasa je takođe doživio smanjenje plate, on će imati 1,8 miliona, Pjer Gasli iz Red Bula 1,4, a Grožanov kolega, Magnusen 1,2 baš kao i Lans Strol.

Povratnik u redove Vilijamsa, Robert Kubica, voziće za 570 hiljada dolara, Kvjat će imati 300 hiljada, Meklarenov ruki Lando Noris 260, Antonio Đovinaci 230 i "na dnu" su Džordž Rasel i Aleksander Albon sa 180 odnosno 170 hiljada dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije