Moto sport

Hamilton nastavio tamo gdje je stao

Hamilton nastavio tamo gdje je stao
Hamilton nastavio tamo gdje je stao

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton ostvario je dominantnu pobjedu na trci za Veliku nagradu Australije, kojom je startovala nova sezona.

Vozač Mercedesa je na taj način na stazi "Albert park" nastavio tamo gdje je stao prošle godine, ostvarivši 34. trijumf u karijeri. Drugo mjesto, sa sedam sekundi zaostatka, zauzeo je Niko Rozberg u Mercedesu, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao Sebastijan Fetel, na svom debiju u Ferariju.

Prvu trku ovogodišnjeg šampionata obilježila je apsolutna dominacija Mercedesa, kao i greške i kvarovi praktično svih ostalih timova. Hamilton je bez problema vodio tokom svih 58 krugova, odmah ostavivši Rozberga iza sebe, dok je Fetel do trećeg mjesta došao u okršaju s Felipeom Masom u Vilijamsu i to zahvaljujući odličnoj taktici po pitanju odlazaka u boks.

Na startu trke našlo se svega 15 vozača, kroz cilj je prošlo samo 11, a "kratak" za bodove ostao je Dženson Baton u Meklarenu. Već poslije starta na stazi je ostalo 13 vozača, a odustajanja Kimija Raikonena i Maksa Ferstapena su posljedica greške tima, odnosno kvara motora.

"Čim sam ostvario prednost od dvije sekunde, pokušavao sam da je održavam. Nije bilo potrebe da jurim veću razliku. Kada je Niko pojačao ritam, odlično sam reagovao. Bila je ovo fantastična trka za nas. Niko je vozio veoma dobro, a Sebastijan je sigurno odradio dobar posao, čim je stigao do podijuma", rekao je Hamilton i naglasio da je Ferari napredovao: "Očigledno je da su oni među onima koji su najviše napredovali i zato ne smijemo da se opustimo. Očekujem veliku borbu s njima kako sezona bude odmicala."

Švarceneger

Na "Albert parku" se pojavio i neočekivan gost - slavni glumac Arnold Švarceneger, koji je intervjuisao Luisa Hamiltona.

"U karijeri sam razgovarao s najjačim ljudima, s najboljim sportistima i najpoznatijim glumcima, a sada imam priliku da razgovaram s najbržim čovjekom na svijetu", rekao je Švarceneger.

Hamilton nije odolio iskušenju da prokomentariše visinu slavnog glumca: "Mislio sam da si viši", rekao je britanski vozač, na šta je Švarci odgovorio: "Nisam u štiklama."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije