Moto sport

Hamilton osvojio Veliku nagradu Francuske

Hamilton osvojio Veliku nagradu Francuske
Foto: Tanjug/AP | Hamilton osvojio Veliku nagradu Francuske

Lusi Hamilton, vozač Mercedesa, ostvario je 65. pobjedu u karijeri na Velikoj nagradi Francuske, osmoj u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Aktuelni šampion slavio je ispred Maksa Ferstapena, Kimija Raikonen, Danijela Rikarda i Sebastijana Fetela, koji je odmah na početku trke udario Botasa, poslije čega su oba bolida pretrpjela 'dobru' štetu.

Na stazu je izašlo bezbjednosno vozilo, Nijemac i Finac su pali na posljednja mjesta i put ka trijumfu Luisu Hamiltonu bio je čist. Tokom trke niti jednom se pitanje pobjednika nije dovodilo u pitanje i Britanac je zasluženo slavio.

Hamilton je sada prvoplasiran u generalnom plasmanu (145), sa 14 bodova više od Fetela (131). Treći je Rikardo sa 96 poena, Botas je sakupio 92, dok Kimi Raikonen zauzima četvro mjesto u poretku vozača sa 83 poena.

Fetel je na startu trke udario Botasa, pošto je pogriješio u kočenju. Pored toga izbio je incident i između Gaslija i Okona, pa je na stazu morao 'sejfti kar'.

Kada se vozilo sklonilo Hamilton se nije zaustavljao, išao je ka pobijedi iz kruga u krug i na kraju je došao do trijumfa. Pored Hamiltona, malu pobjedu odnio je i Kimi Raikonen koji je odlično odvezao drugu polovinu trke i na kraju je završio treći.

Ukupna poredak na VN Francuske: 1. Hamilton, 2. Ferstapen, 3. Raikonen, 4. Rikardo, 5. Fetel, 6. Magnusen, 7. Botas, 8. Sainc, 9. Hulkenberg, 10. Leklerk, 11. Grožan, 12. Vandorne, 13. Erikson, 14. Hartli, 15. Sirotkin. Odustali: Alonso, Strol, Peres, Okon, Gasli.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije