Moto sport

Hamilton podržao dolazak Botasa

Hamilton podržao dolazak Botasa
Hamilton podržao dolazak Botasa

Prvi vozač ekipe Mercedesa dao je podršku timu prilikom dovođenja Valterija Botasa kao nasljednika Nika Rozberga, rekao je direktor tima Toto Volf.

Rozberg se neočekivano penzionisao pet dana po osvajanju prve šampionske titule u Formuli 1, a Botas stiže iz Vilijamsa.

"Luis je rekao da je Valteri odličan momak, jedan od onih s kojima se odlično slaže u F1, i misli da je dobar izbor. Mislim da će dobro sarađivati, to je nov odnos u kojem nema animoziteta", rekao je Volf.

Marcedes je prošle sezone imao dosta problema zbog tenzija između Rozberga i Hamiltona, koji su čak jedan drugog izbacili sa trke u Katalunji.

"Biće teških trenutaka, ali mislim da njihove ličnosti odgovaraju ekipi i da će biti lakše kontrolisati to nego ranije. Ali možda griješim", dodao je direktor Mercedesa.

Botas je sa Mercedesom potpisao na godinu dana uz opciju produžetka saradnje, a Volf kaže da je razlog za to što na kraju sezone ističu ugovori mnogim vozačima, među kojima su Sebastijan Fetel i Fernando Alonso, koji se pominjao kao potencijalna zamjena za Rozberga.

"Ne bismo izabrali Valterija da ne vjerujemo da je dovoljno dobar za tim. Tržište je vrlo dinamično u ovom trenutku, sljedeće godine će biti dosta opcija, neki mladi vozači, Sebastijan, Fernando, Alonso, mnogi drugi. Ali vjerujemo da on posjeduje kvalitet da ostane dugo godina u timu, videćemo kako sezona bude tekla", zaključio je Volf.

Nova sezona Formule 1 počinje trkom za Veliku nagradu Australije, 26. marta u Melburnu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije