Moto sport

Hamilton u Maleziji "probio" magičnu granicu

Hamilton u Maleziji "probio" magičnu granicu
Hamilton u Maleziji "probio" magičnu granicu

Šampion F1 Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na trci za Veliku nagradu Malezije na kojoj će pokušati da upiše svoju pedesetu pobjedu u karijeri.

Hamilton već slavi jedan jubilej, jer mu je ovo stoti start iz prvog reda (56 polova), a magičnu granicu je prije njega probio samo legendarni Mihael Šumaher sa 116 (68).

Vozač Mercedesa je tokom treninga nagovijestio da se vraća u formu koja mu je prije ljetnje pauze donijela šest pobjeda na sedam trka, a dominaciju na Sepangu je potvrdio u kvalifikacijama - 1:32,850.

Pored njega će u redu biti klupski kolega, lider šampionata i čovjek koji je upisao pobjede na prethodne tri trke Niko Rozberg. Rozberg je u drugom prolazu mogao da napadne najbolje vrijeme, ali je napravio veliku grešku u samom finišu i završio sa 0,414 sekundi zaostatka.

U drugom redu će biti dvojac Red Bula Maks Ferstapen - Danijel Rikardo. U trećem redu su Fetel i Raikonen, a slede Perez, Hulkenberg, Baton i Masa.

U šampionatu vodi Rozberg, sa osam bodova iznad Hamiltona, dok u trci konstruktora Mercedes ima 538 bodova, Red Bul je drugi sa 316, a Ferari zauzima treće mjesto sa 301 bodom.

Trka se vozi u nedjelju od 9h po našem vremenu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije