Moto sport

Hamiltonu pol pozicija u trci za VN Japana

Hamiltonu pol pozicija u trci za VN Japana
Foto: Tanjug/AP | Hamiltonu pol pozicija u trci za VN Japana

Britanski vozač Luis Hamilton osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana, dok je njegov rival za titulu Sebastijan Fetel završio tek na devetom mjestu zbog kockanja s gumama.

Hamilton je koristio supermekane gume u prvim krugovima trećeg dijela kvalifikacija kada je vozio brže po krugu za 0,229 sekundi u odnosu na timskog kolegu iz Mercedesa Valterija Botasa. Taj krug s vremenom 1:27,760 je bio dovoljan da Britanac osigura pol poziciju, a tokom kvalifikacija je pala i kiša.

Ferrarijevi vozači Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen su poslani na stazu sa intermediate setom guma na startu trećeg dijela kvalifikacija jer su očekivali da će kiša početi ranije.

Obojica su se morali vratiti u boks po slikove, što znači da su prve krugove pravili na rubu kiše. Dok je Raikonen uspio da postavi vrijeme kruga 1:29,521 i osigura četvrtu startnu poziciju iza Red Bullovog vozača Maksa Ferštapena, Fetelu je "ponestalo staze" u krivini "Spoon Curve" pa je krug završio s vremenom 1:32,192. 

Haasov vozač Romein Grosjean je bio jedini vozač u top 10 sa mekanom mješavinom guma te je osvojio petu startnu poziciju.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije