Moto sport

Hernštajn o stanju Šumahera: Moramo biti spremni na sve

Hernštajn o stanju Šumahera: Moramo biti spremni na sve
Hernštajn o stanju Šumahera: Moramo biti spremni na sve

Nekadašnji ljekar u Formuli 1 Geri Hernštajn rekao je da je Mihaelu Šumaheru ostalo nekoliko mjeseci ili godina do kraja života, ukoliko ne bude napretka u oporavku.

Nekadašnji sedmostruki šampion Formule 1 povrijedio se u decembru prošle godine na skijanju u Francuskoj, kada je zadobio teške povrede glave.

"Očekivani životni vijek osobe koja ne pokazuje neurološka poboljšanja je od nekoliko mjeseci do nekoliko godina. Moramo biti spremni na sve. Ne mogu da pomognem, ali mislim da će Mihael, ako se probudi, imati problema s govorom i moraće naporno da radi. Kada to kažem mislim i na hodanje, čitanje i pisanje, i sve to ostavlja gorak ukus i tugu njegovoj porodici", rekao je Hernštajn.

Šumaher je do juna bio u bolnici u Grenoblu u vještački izazvanoj komi, kada je prebačen u rehabilitacionu kliniku u Lozani, a u septembru je otpušten na kućni oporavak. Njegovo liječenje sedmično košta najmanje 127.000 evra.

Prema pisanju britanskog "The Expressa", Šumaher ima periode kada je budan, međutim stalno je spojen na aparate, a hrani se putem cijevi. Petnaest stručnih medicinskih radnika brine o njemu i svakog sata provjeravaju da li ima naznaka poboljšanja njegovog stanja.

Ipak, prijatelji slavnog vozača, pa čak i medicinski stručnjaci, izrazili su sumnju da će se on ikada oporaviti.

"Ovo je samo jedno dugo opraštanje", riječi su jednog Šumaherovog prijatelja koji je želio da ostane anoniman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije