Moto sport

Honda predstavila novi aeropaket za IndyCar

Honda predstavila novi aeropaket za IndyCar
Honda predstavila novi aeropaket za IndyCar

IndyCar serija ulazi u novu eru u kojoj proizvođači i dalje neće sami kreirati svoju šasiju kao što je slučaj u Formuli 1, ali će biti korak bliže tome.

Ove sezone proizvođači koji se takmiče svoje timove će snabdijevati ne samo motorima već i kompletnim aerodinamičkim paketima. "Chevy" je otkrio svoj novi aeropaket prošlog mjeseca, a to je učinila i "Honda", pišu Vrele gume.

Kao i u slučaju "Chevyja", i ovdje je paket namijenjen klasičnim stazama i kratkim ovalima, gdje je neophodan visok stepen vertikalnog aerodinamičkog pritiska. Paket sa manjim otporom vazduha će biti otkriven negdje prije Indy 500, koja će biti prva trka na brzom ovalu.

Aerodinamički dodaci će biti dodati postojećoj Dallara šasiji, koju pokreće "Hondin" V6 motor. S obzirom da proizvođačima nije dozvoljeno šire učešće u seriji, IndyCar serija ne može da se nada ulasku novih timova. Posljednji put kada je učestvovalo više od dva proizvođača je bilo 2005, prije nego što se povukla "Toyota". "Ford" je bio jedini snabdjevač motorima u Champ Car seriji od 2003, dok nije došlo do ujedinjenja sa Indy Racing Leagueom kako bi se formirala sadašnja IndyCar serija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije