Moto sport

Horhe Lorenco potpisao ugovor sa Ducatijem na dvije godine

Horhe Lorenco potpisao ugovor sa Ducatijem na dvije godine
Horhe Lorenco potpisao ugovor sa Ducatijem na dvije godine

Horhe Lorenco će napustiti Yamaha MotoGP tim na kraju ove sezone i pridružiti se Ducatiju.

Ugovor je potpisan na dvije godine i zvanično je potvrđen.

Prelazak aktuelnog šampiona u italijanski tim je javna tajna već nekoliko sedmica, a sada je konačno objavljena i zvanična informacija.

Dakle, Lorenco će voziti za Ducati 2017. i 2018., s tim što opciono postoji mogućnost vožnje i treće godine.

Na taj način je prekinuta osmogodišnja saradnja između Lorenca i Yamahe, tim u koji je došao 2008. i za koji se takmičio sve do sada.

Dvadeset osmogodišnjak je osvojio za japanski tim tri titule, 2010., 2012. i 2015. u „kraljevskoj“ klasi. Sakupio je 41 pobedu, 99 podijuma, 36 pol pozicija i 27 najbržih krugova u 138 startova.

Ovo otvara prazno mjesto u Yamahi, gdje bi pored Rosija mogao da se nađe Maverik Vinjales, koji razmatra i druge ponude.

Takođe nije jasno ko će biti Lorencov timski kolega u Ducatiju, jer tim mora da se odluči između Andree Dovicioza i Andree Janonea.

Lorenco je priznao prije par dana da mu je Yamaha dala najbolju ponudu do sada, ali se on navodno osjeća kao stranac u sopstvenom timu, koji je u potpunosti posvećen Rosiju.

Argumenti za prelazak u Ducati su bili ubjeđivanja Điđija Dalinje, starog Lorencovog kolege iz nižih kategorija, forma Desmosedicija GP 2016. i plata od preko 10 miliona dolara godišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije