Moto sport

Kimi najbržim krugom u istoriji do pol pozicije u Monci

Kimi najbržim krugom u istoriji do pol pozicije u Monci
Foto: Tanjug / AP | Kimi najbržim krugom u istoriji do pol pozicije u Monci

Finac Kimi Raikonen u današnjim kvalifikacijama na stazi Monca ostvario je pol poziciju te će krenuti s prve pozicije u nedjeljnoj trci za Veliku nagradu Italije.

Raikonen je vozeći Ferrarijev bolid ostvario najbrži krug u istoriji Formule 1 te je "ukrao" pol poziciju od kandidata za šampionsku titulu, a to su njegov timski kolega Sebastijan Fetel te Mercedesov vozač Luis Hamilton. Finac je najbolje vrijeme ostvario u posljednjem krugu kvalifikacija.

Hamilton je bio najbrži nakon prvih krugova, a u drugom je poboljšao svoje vrijeme. Ipak, nadmašio ga je Fetel, a potom i Raikonen. Fetel nije bio sretan te je rekao "pričaćemo kasnije" nakon što ga je mehaničar iinformisao o rezultatu kvalifikacija.

Raikonen je postavio vrijeme od 1 minut i 19,119 sekundi, a prethodni rekord je bio u vlasništvu Huana Pabla Montoje, koji je krug u Monci odvozio u svom Williamsu 2004. godine za minut i 19,525 sekundi.

Ovo je prva pol pozicija za finskog vozača od trke u Monaku prošle godine.

"Nisam mogao zamisliti bolju utrku za pol poziciju. Nadam se da u nedjelju mogu završiti na istom mjestu", izjavio je Raikonen.

Fetel ima 17 bodova manje od Hamiltona te s njim vodi bitku za titulu.

"Nisam zadovoljan svojim zadnjim krugom, ali je Kimi bio malo prebrz na kraju. Moj krug nije bio dobar, ali sada imamo dva bolida u prvom redu", kazao je Fetel.

"Ferrari je odradio dobar posao. Dali smo sve od sebe, bilo je veoma blizu, ali su oni bili bolji. Moramo dati sve od sebe tokom trke. Napeto je, ali tako treba biti u Formuli 1", istakao je Hamilton nakon kvalifikacija.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije