Moto sport

Ljepotica za volanom Lotusa

Ljepotica za volanom Lotusa
Ljepotica za volanom Lotusa

Karmen Horda (26) postala je test vozač Lotusa i nagovijestila da bi "najbrži svjetski cirkus" uskoro mogao da postane "raj za oči".

Španska automobilistkinja testiraće bolid na svim trkama šampionata, koji počinje 15. marta u Melburnu.

Ono što svakako odmah upada u oči kada se pogledaju fotografije Karmen Horde je njena ljepota, koja će je sigurno dovesti u centar pažnje Formule 1 čim zvanično postane njen sastavni dio.

Ipak, da nije sve u ljepoti, pokazuje i njena biografija. Karmen je izvanredne vozačke sposobnosti i gene naslijedila od oca Hozea Migela Horde, koji je takođe bio automobilista. Postala je profesionalni vozač 2001. godine, vozila je evropsku Formulu 3, zatim američku Indi Lajts, kao i GP3 seriju u kojoj je ostala tri godine i time postala prva žena kojoj je to pošlo za rukom.

Najveća želja u karijeri bila joj je da sjedne u bolid Formule 1, čvrsto vjerujući da žene mogu da voze jednako dobro kao muškarci.

"Ispunio mi se životni san dolaskom u Lotus. Za volanom sam još od kada sam imala deset godina i još kao sasvim mala sanjala sam da vozim bolid Formule 1. Saradnja sa Lotusom je veliki korak ka ispunjenju tog cilja. Ovo je izvanredna prilika, iako znam da je ovo tek početak i da najveći izazov tek predstoji. Biti dio tima sa tako velikom istorijom velika je čast", rekla je Karmen Horda poslije ozvaničenja saradnje sa britanskom ekipom.

Kako bi uspjela da parira muškarcima, Karmen redovno trenira u teretani, pa izgleda besprijekorno u kojoj god prilici da se pojavi, bilo na stazi, na "crvenom tepihu" ili nastupima u medijima.

Ona je tako krenula stopama Suzi Volf, koja je, upravljajući bolidom Vilijamsa na treningu za Veliku nagradu Španije u maju prošle godine, postala prva žena za volanom bolida "najbržeg svjetskog cirkusa" još od 1992. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije