Moto sport

Luis Hamilton ne bi želio da pređe u Ferrari

Luis Hamilton ne bi želio da pređe u Ferrari
Luis Hamilton ne bi želio da pređe u Ferrari

Luis Hamilton je dao jasnu sugestiju da planira da završi F1 karijeru sa Mercedesom i ostane ambasador marke.

Luis je debitovao u Formuli 1 2007., u McLarenu, i već u svojoj drugoj sezoni je osvojio titiulu, ali nakon toga nije mu polazilo za rukom da ponovi uspjeh, tako da se 2013. odlučio za „riskantan“ potez, prešavši u Mercedes.

Igrom slučaja (i znanja), njemački tim se najbolje snašao sa pravilima vezana za V6 hibridne pogonske jedinice, a epilog je poznat – Britanac je osvojio dvije titule, 2014. i 2015.

Mada mu ugovor ističe tek 2018., već sada postoje spekulacije po kojima bi on prihvatio novi izazov prelaskom u Ferrari. Mada priznaje da je pomisao o vožnji „crvenog bolida“ primamljiva, on kaže da nema želju da zamijeni uloge sa Sebastijanom Fetelom.

„Bez sumnje, kada sam odrastao gledavši F1, crveni automobil mi je izgledao fenomenalno“, rekao je Luis za „Sky Sports F1“. „Ferrari, bilo da je serijski model ili formula, uvijek izgleda fantastično. Postoji nešto posebno kada je riječ o italijanskoj strasti prema tom timu. Međutim, ja sam sa Mercedesom od svoje trinaeste godine, duže nego bilo koji vozač moje generacije. Iskreno, u ovom trenutku nemam nikakvu želju da sednem u Ferrari i zauzmem Sebastijanovo mjesto.“

Mada je Hamilton prethodno izjavio da se neće vraćati u F1 u nekoj perifernoj ulozi poput menadžera tima ili komentatora, on ipak želi da ostane u vezi sa Mercedesom.

„Gledam moj tim, „srebrne strijele“, i razimšljam kako sam dio istorije koje će se ljudi siećati dugo nakon mog vremena, i želim da nastavim da budem dio toga. Kada prestanem da se trkam, i dalje želim da budem dio Mercedesa.

Ono što volim kod Mercedesa, je kada pogledam ser Sterlinga Mosa, i druge stare vozače, oni su i dalje sa Mercedesom, sa ovom markom ste do kraja života.

Oni vas prihvate i stave u svoje okrilje, paze na vas, vi ste njihov dio zauvijek. Ne mogu da zamislim sebe da nisam dio toga.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije