Moto sport

Maksov bivši trener: Verštapen će biti svjetski prvak

Maksov bivši trener: Verštapen će biti svjetski prvak
Maksov bivši trener: Verštapen će biti svjetski prvak

Samo je pitanje vremena kada će vozač Red Bula Maks Verštapen postati svjetski prvak, tvrdi šef njegovog bivšeg tima u Formuli 3.

Osamnaestogodišnji Verštapen je u nedjelju, na velikoj nagradi Španije, postao najmlađi vozač Formule 1 koji je uspio da pobijedi u jednoj trci u ovom moto sportu.

To je bila prva trka mladog Nijemca od kada je iz juniorskog tima Toro Roso prešao u Red Bul.
Njegov veliki usjeh svakako nije prošao nezapaženo kod šefa Verštapenovog bivšeg tima u Formuli 3, Frica van Amersforta.
"On (Verštapen) je izuzetan dečko. Mislimda je jedan od najvećih talenata u posljednjih nekoliko decenija", rekao je Amersfort.

"Njegov talenat je bio vidljiv prije deset godina, dok je još uvijek vozio karting", dodao je Amersfort za BBC, i dodao:

"Svi su vidjeli da u njemu postoji veliki talenat, koji se razvija. Samo je pitanje vremena kada će postati šampion svijeta. Ja u to ni malo ne sumnjam".

Verštapen je u Formuli 1 debitovao na Velikoj nagradi Australije prošle godine. Tada još uvijek nije imao punih 18 godina.

Sa novim pravilom, po kome u Formuli 1 ne mogu nastupati vozači mlađi od 18 godina, čini se da će Maksov rekord ostati neoboren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije