Moto sport

Markez: Pomirenje sa Rosijem? To zavisi od njega

Markez: Pomirenje sa Rosijem? To zavisi od njega
Foto: N.N. | Markez: Pomirenje sa Rosijem? To zavisi od njega

Sukob Marka Markeza i Valentna Rosija datira još iz 2015. godine kada su dva vozača imali ozbiljnu svađu u Australiji i Maleziji, da bi 2018. u Argentini ponovo otkopali ratne sjekire.

Dok djeluje da su se strasti i poslije udesa u Argentini smirile, Mark Makez u intervjuu za Korijere dela sera ostavlja loptu u dvorištu Valentina Rosija. Kaže da je sa njegove strane sve oprošteno.

"Pomirenje ne zavisi od mene. Što se mene tiče sve je riješeno još 2015. godine. U Argentini se desio problem u trci, tražio sam oproštaj. Kažnjen sam oduzimanjem bodova. Šta još treba da uradim?", kazao je Markez.

On i Rosi su inače 2015. imali sukob u Maleziji kada je Italijan gurnuo Španca sa motora jer su konstantno bili u duelima u kojima je Makez bio veoma agresivan. Tada Markez nije bio u konkurenciji za titulu, već su se za svjetski šampionat borili Rosi i Horhe Lorenco.

"Ne znam kako on uspijeva da se i dalje trka. Možete da trenirate i da budete fizički spremni, ali motivacija u glavi da vozite trke, da se nosite sa medijima, pritiskom to se ne trenira. To je ludo i divim mu se zbog toga", rekao je vozač Repsol Honde koji će naredne sezone garažu dijeliti sa zemljakom Horheom Lorencom.

 

"Nemam nikakav stres što on dolazi. Kada ste na istom motoru ko god da izgubi nema izgovore. Svaki sportista želi da pobijedi najbolje. Srećan sam što dolazi. Niko ne voli da pobjeđuje lako", dodao je Markez koji kaže i da je veoma tužan zbog toga što Dani Pedrosa odlazi u penziju.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije